Mehter takımından Filistin'e destek

Mehter takımından Filistin

Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri İsrail'in Filistinli Müslümanlara yapmış olduğu zulüm ve katliamdan dolayı eğlence programları iptal edildi.

ŞARKICI TUAL’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı İsrail ‘in yapmış olduğu bu zulmü kınadığını söyleyerek Filistin ’de yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’ tan sabır diledi. Ramazan Şenliğinde konser vermek için gelen ünlü sanatçı Tual sahneye çıkarak Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalığa selamlama konuşması yaptı.

 

ŞARKILAR SÖYLEYİP EĞLENEMİYORUZ

Tual yaptığı konuşmada ‘Bugün burada şarkılar söyleyip eğlenecektik ama İsrail’in Filistin’e yaptığı zulümden dolayı iptal ettik, iyide ettik. İsrail Filistin de yüz binlerce kadın ve çocuğun üzerine bomba yağdırıyor. Bizde en azından bu gece eğlenmeyerek böyle bir tepki vererek bu küçük hareketimiz yavaş yavaş insanların dikkatini çekmeye sebep olacak küçük bir damla olacaktır. Bu programdan sonra umarım tekrar yine Kırıkkale Belediyemizin organizesiyle tekrar sizlerle görüşeceğiz’ dedi.

 

FİLİSTİN İÇİN DUA EDİLDİ

Teravih namazının bitimiyle Filistin için kısa bir şiir okunarak Kırıkkale Belediyesi Mehter takımı bütün marşlarını Filistin için okudu. Mehteran takımının gösterisinin ardından İl Müftüsü Bekir Gerek Sahneye çıkarak Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalığa dini bilgiler vererek konuşma yaptı. Gerek Konuşmasının ardından Ramazan etkinliği için toplanan vatandaşlarla beraber dua ederek program sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ